Living Places

Brining a sense of belonging to an architectural trophy

With the desire of wanting to transmit the philosophy of the prize programme into the trophy design, Andreu Carulla looked to Simón’s origins. With their factory based in the volcanic region of Olot, the designer used the natural material of Basalt, extracted from the last and only basalt quarry in Spain, just 10 kilometres from Simón’s manufacturing plant.

Using electrodes, purposefully-shaped metal components used as a tool to create the moulds used by Simón to produce final pieces, as an integral component of the trophy, the aim was to create a hill-top city, nestled in a volcanic rock, referencing both Simón’s origins and aim of the prize: creating a sense of belonging, purpose and embedded meaning.

Simón + Fundació Mies van der Rohe · 2018

 

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!